BROOD

BRODEN MET GIST

100% Lemaire brood
100% Speltbrood met lijnzaad ( spelt )
100% Volkorenbrood
3 Granen brood ( spelt )
Baguette(brood) van Sam
Brood met verse kruiden en zongedroogde tomaten
Boule de pomme de terre
Boule de pommes de terre et noix
Brioche I
Brioche II : Mascarpone Brioche
Brioche III : Kerstbrioche in tulbandvorm
Bruinbrood ( eenvoudig )
Bruinbrood
Bruin kwarkbrood
Bruinbrood met extra zemelen
Bruinbrood met gebroken rogge ( licht roggebrood )
Bruinbrood met karnemelk
Bruinbrood met pitten en zaden
Bruin(brood) uit eigen tuin
Bruin crème fraîche brood
Ciabatta
Cranberry notenbrood met zuurdesem en volkoren speltmeel ( spelt )
Creme fraiche brood
Driegranenbrood uit de DO
Druivenbrood
Dutch style mixed grain bread
Een bijzonder Kerstbrood ( Brioche )
Een bruine Winston 'with a twist'
Eenkoren-tarwebrood
Fifty-Fifty brood ( 50% volkorenmeel - 50% tarwebloem )
Focaccia
Golderner Toastbrood
Grof volkorenbrood
Halfom
Halfom met pitten en zaden ( 50% volkorenmeel, 50% tarwebloem )
Hartig Partybrood
Havermout broden
Havermout busbroden
Havervlokkenbrood met karnemelk en ahornsiroop
Het vlechtbrood van Heel Holland Bakt als busbrood
Irish Soda Bread
Italiaanse bol
Italiaans Paasbrood
Kadetjes ( vloerkadetjes maken )
Karnemelks wit
Ken Forkish 50% whole wheat bread
Kerstbollen
Kerststol 2013
Kerstbrood 2015
Kerstbrood 2016
Koningsbrood ( spelt )
Krokant witbrood met karnemelk
Kwarkbrood
Lekker wit
Limburgs Landbrood
Luxe 3-granen brood
Luxe 3-granen busbrood
Luxe ( bijna ) witbrood
Luxe bruinbrood met lijnzaad
Luxe lichtbruin
Luxe meerganen brood
Luxe gevuld witbrood
Licht bruinbrood met extra boter ( spelt )
Luxe speltbrood met amandelen en rozijnen
Manitoba brood
Melkbrood ( 100% melk )
Melkbrood ( 100% melk ) en 100% speltbloem
Melkwit
Melkwit met mais
Meteil
Milk Seed Bread ( spelt )
Mueslibrood
Mueslibrood 2
Notenbrood 1 : Speltbrood met noten
Notenbrood 2: Viergranen notenbrood
Notenbrood 3: Speltbrood met noten, zaden en pitten
Notenbrood 4: Notenbrood
Oatmeal Seed Bread
Paasbrood
Paasvlechten
Pain Meunier
Pane della Sicilia
Pane della Sicilia bruin
Panettone voor Kerstmis
Pide ( Turks brood )
Pinze: Paasbrood uit Oostenrijk
Roggebrood 1: Roggeknar
Rozijnenbrood ( eigen recept )
Rozijnenbrood
Rozijnenbrood met karnemelk en amandel
Rozijnenbrood met maismeel
Rozijnenbrood met karnemelk
Rozijnenbrood zonder suiker
Rozijnenbrood ( volkoren )
Rozijnen Speltbrood ( spelt )
Safraan brood
Speltbrood 50% bloem en 50% meel
Speltbrood en hoe zorg je voor de goede rijsomgeving ( spelt )
Speltbrood met chiazaadjes ( spelt )
Speltbrood met sesamzaadjes ( spelt )
Spelt ( 80% ) zaden brood
Speltroggebol
Stokbrood
Stokbrood 2
Tang Zhong brood ( Japans )
Tangzhong rozijnenbrood
Tarwe speltbrood ( spelt )
Tijgerbrood
Verwenbrood
Viergranen busbrood
Viergranen brood met pitten, zaden en speltmeel
Vloerbrood
Volkoren fantasiebrood of restjesbrood
Volkorenbrood met karnemelk en chiazaadjes
Volkoren Mais brood
Volkoren molenbrood met zemelen en maanzaad: een expriment
Volkoren rozijnenbrood
Volkoren tarwebrood
Vijfkoren brood
Waldkorn Brood
Waldkornbrood ( de vernieuwde samenstelling )
Witbrood met kwark
Zaterdags witbrood

BROODJES

Belgische bolletjes
Berliner bollen uit de oven
Bruine broodjes met sesamzaadjes en vlokken ( Tang zhong methode )
Bruine Mascarpone broodjes
Ciabatta broodjes
Croissants
De perfecte krentenbol
Desembroodjes
Harde bolletjes
Hazelnoot amandel volkorenbroodjes
Ierse bolletjes
Italiaanse bollen
Italiaanse bollen 2
Italiaans Spaccatini
Italiaanse uienbroodjes
Kaas-uienbroodjes
Kaiserbroodjes
Kerstboom ( breekbroodjes )
Khubz mbassis: Broodjes uit Tunesie
Khubza bil ashab
Knapperige bolletjes
Knapperige ( ontbijt ) broodjes
Koffiebroodjes
Krentenbolletjes
Kwarkbollen ( wit )
Lichtbruine ( hamburger- ) broodjes
Linzer Semmel
Luxe bolletjes
Luxe bruine bolletjes
Luxe kadetjes
Mueslibollen
Noorse Skillingsboller
Paasbroodjes ( spelt )
Rozijnenbroodjes
Triangels met hazelnoten en havervlokken
Vloerkadetjes
Zachte witte broodjes
Zweedse havermoutbroodjes


ZUURDESEMBRODEN

Let op: ik gebruik altijd desem met 100% hydratatie

4 Granen desembrood met geroosterde havervlokken en zaadjes
Cranberry-noten brood met spelt en zuurdesem
Beiers Pumpernickel
Bergisches Bierbrood
Bruin desembrood ( restjesbrood )
Buerli ( Zwitsers brood )
Desembollen met havermout, havervlokken en bierl
Desembroden met gebroken rogge
Desembrood met havermout ( gezond restjesbrood )
Desem bierbrood met havermout en vlokken
Desembrood uit de DO
Driegranen desembrood
Gevuld zuurdesembrood
Gevuld zuurdesembrood gebakken in bakblikken
Eenvoudig desembrood
Elena's rijkgevulde roggebrood
Helles Landbrot
Joods roggebrood met zuurdesem
Krokante zuurdesembol
Limburgs Hoevebrood
Luxe gevuld witbrood met Lievito Madre
Marion's zuurdesembrood met sesamzaad en zonnebloempitten
Mar's Boule
Meergranen zuurdesem brood
Melkwit ( desem )
Snel desembrood
Oogstbrood
Pain Cordon de Boulogne
Pane di Como
Petrusbol
Rey Sandwich Siegel
Robuust Landbrood met bier
Roggebonkjes
Roggebrood 2 : Volkoren roggebrood met zuurdesem
Roggebrood 3 : Joods roggebrood
Roggebrood 14: Roggebrood met roggekorrels en pitten
Roggebrood 15: Roggebrood met geroosterde zonnebloempitjes
Roggebrood 16: Zacht, aromatisch roggebrood
Saffraanbrood
Sandwichbrood met honing yoghurt en zuurdesem
Sandwichbrood met rogge en karnemelk
Semolabrood met zuurdesem
Speltbrood met ( restjes ) zuurdesem
Soft knot
Stoer desembrood
Tarwe-roggebol ( zuurdesem )
Viergranen boule
Vloerbrood met ( geroosterde ) pitten, zaden en amandelen ( desem )
Volkoren desembrood met gerstemeel
Volkorenbrood met karnemelk en havermout
Volkoren roggebrood met zuurdesem
Waldkorn desembrood
Waldkornmix maken en verwerken in brood ( zuurdesem recept )
Zuurdesembrood met hazelnoten en krenten
Zuurdesembrood met speltvlokken en hoe snijd je het brood goed in
Zuurdesembrood met tarwe- en roggekorrels
Zuurdesembrood met rogge en bier


IN DE HERHALING ( onze favoriete broden )

In de herhaling ( 1 ): Mascarpone brioche
In de herhaling ( 2 ): Mueslibrood of notenbrood
In de herhaling ( 3 ): Bakken in een gietijzeren pot, een snelle poolish en een nieuw recept
In de herhaling ( 5 ): Tangzhong methode en Tangzhong rozijnenbrood
In de herhaling ( 6 ): Rozijnenbrood met karnemelk en hoe zat het ook alweer met zout?
In de herhaling ( 7 ): Sandwichbrood met yoghurt, honing en zuurdesem. Een heerlijk weekendbrood
In de herhaling ( 8 ): 100% volkorenbrood
In de herhaling ( 9 ): Italiaanse bollen anders gemaakt en gebakken
In de herhaling 10: Knapperige ontbijtbroodjes

ZUURDESEM

Desembrood bakken in stappen
Zuurdesem volgens de methode van Peter Reinhart
Zuurdesem naar het recept van Levine van Doorn
Zuurdesem naar het recept van Edwin Klaasen en Robert Verwey

LIEVITO MADRE EN BROOD GEBAKKEN MET LIEVITO MADRE

Lievit madre maken
La tourte de meule

BASISRECEPTEN

Focaccia

DIVERSEN

Bakken met speltmeel
Een korte terugblik op 2016 en een goed en gezond 2017 gewenst
Meeltest




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen